Tijdens de migratie naar ESX 3.5u3 (ik draaide nog ESX 3.02 met een uptime van 553 dagen :-)) Wilde ik de VM’s verplaatsen via een VMotion. Dit ging goed op een VM na. Deze VMotion task stopte na 10% met een time-out foutmelding. Ik moest door met de migratie en had dus niet te tijd om dit grondig te onderzoeken. Ik heb de VM netjes afgesloten en daarna via een Cold Migration verplaatst. Dit ging allemaal goed totdat ik de VM weer wilde optstarten. De volgende foutmelding kwam naar voren:

image

Na wat zoeken op google kwam ik de volgende topic tegen:

In dit topic kwamen de volgende oplossingen naar voren:

Potentially, your VC client on esx server is having issue. I would restart both vmware-vpxa and mgmt-vmware service. If status of the VM would not still sync with VC then, I would think VM itself has an issue.

If this is the case, kill VMPID by performing following;

#this would return all running VMs vmid#
cat /proc/vmware/vm/*/names/

#lookup actual group id
less -S /proc/vmware/vm/(your vmid)/cpu/status

#kill vm with group id you got from above
/usr/lib/vmware/bin/vmkload_app -k 9 (yourgroupID)

1. Disconnected my esx server from virtualcenter
2. Closed VI Client
3. Restarted VirtualCenter (windows service)
4. Open VI Client and re-added my host.

Geen van de oplossingen was de oplossing voor mijn geval. Ik heb de VM uit de inventory van ESX gehaald. Vervolgens heb ik het VMX bestand verwijderd. Daarna heb ik de vCenter service opnieuw gestart en de VM opnieuw aangemaakt met de bestaande VMDK. De VM werkte daarna weer zoals het hoort.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.