In VMware ESX 3.5 is nu het mogelijk om direct via de Datastore bestanden over te zetten naar je ESX server. Voorheen moest je hier software zoals Veeam FastSCP of WinSCP voor gebruiken. Ik heb getest met Veeam FastSCP en deze werkt niet meer met ESX 3.5. Gelukkig kunnen we het nu als volgt doen:

Open de nieuwe VI client. Login op je ESX server of VirtualCenter server. Klik op de host waar je het bestand naar toe wilt sturen, daarna klik je op het tabblad Configuration. De volgende stap is het dubbel klikken op de datastore of rechts klikken en Browse datastore…

 esx35upload_1

Zoals je ziet zijn er nu een aantal knoppen bij gekomen. Klik op het datastore icoon met het groene pijltje.

esx35upload_2

Ik ga één enkele file uploaden, dus ik kies voor de eerste optie.

Zodra je een bestand hebt geslecteerd wat naar de ESX server gestuurd moet worden, krijg je de onderstaande waarschuwing.  Dit spreekt voor zich denk ik.

esx35upload_3

Zodra je op Yes geklikt hebt word het bestand naar de esx server gestuurd.

esx35upload_4

 

Error: Failed to log into NFC server

Als ik deze stappen doe via de VI client remote ingelogt op mijn VirtualCenter server. krijg ik onderstaande error. Log ik op de VirtualCenter server fysiek in. Dan gaat het wel goed.

Voor deze error moet ik nog een oplossing zoeken. Zodra ik deze heb post ik die hier.

esx35upload_error

Advertisement

3 thoughts on “How to: Upload files to ESX 3.5

  1. Ik liep tegen hetzelfde probleem aan en het lijkt erop dat de hostnaam van virtual center geresolved moet kunnen worden met DNS. Dus DNS instellen en de virtual center host toevoegen of even de hosts file aanpassen op de client waar de virtual infrastructure client draait.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.