VMUG 2007 in vogelvlucht.

Om 8:45 uur kwamen we (ondergetekende, Jimmy en Otto) aan bij het NBC. Na het inleveren van de uitnodiging, kregen ween VMUG tas met goodies en konden we een kopje thee of koffie gaan drinken.

Om 9:30 Begonnen we met de volgende video:

Daarna trapte Viktor van den Berg het evenement af met wat cijfers over VMUG. Bij de cijfers hoorde ook een top 10 van vmug gebruikers, die veel posts hadden gemaakt in het afgelopen jaar. Ik zelf stond op nummer 3 en kreeg als beloning een VMware polo.

Om 9:45 begon de centrale sessie van Equallogic. Dit was geen PowerPoint presentatie maar een live demo. Helaas had Rob wat problemen met zijn laptop waardoor het niet zo soepel ging als gehoopt. Toch vond ik dit wel een leuke demo over een pracht product, wat begin van volgend jaar overgenomen word door DELL.

Na een korte pauze en weer een kopje thee gingen we naar de sessie van Jeremy van Doorn over VI3.5 (ESX 3.5, ESX 3i en VC2.5). Dit was wel een heftige sessie waar vooral de Update Manager eruit sprong qua nieuwe feature. Zodra deze uit is zal ik hier een mooie post van maken 😉

Om 11:45 kwamen we iets te laat binnen bij de sessie van SWSoft over haar product Virtuozzo. Ik was nog niet echt bekend met het product en het heeft me behoorlijk verrast qua kracht en features. De presentatie vond ik zelf een beetje langdradig maar de live demo was super. Ik heb vervolgens gelijk de demo gehaald bij de stand en ga hier zeker even mee testen.

Na de SWsoft sessie was het tijd voor de lunch. Dit was goed verzorgd met verse belegde broodjes, warme snacks en wat fruit.

Na de lunch was het tijd voor de centrale sessie van Vizioncore. Deze sessie viel mij tegen. Het was behoorlijk lastig om wakker te blijven zo vlak na de lunch.

Gelukkig was het na sessie van Vizioncore de beurt aan Eric Sloof. De sessie ging over VDM (Virtual Desktop Manager) van VMware. Dit product is nog in bèta en als je dit ook wilt testen, dan kun je de bèta 2 aanvragen via de volgende website: http://www.vmware.com/vmworldnews/vdi.html Tijdens de sessie had hij een live demo van het product op zijn splinternieuwe Alienware laptop sponsored by VMware. Op zijn laptop had hij binnen VMware Workstation 6 een demo omgeving gebouwd. Met daarin een ESX 3.02 server, DC met VC en een VDM manager. Binnen de ESX omgeving was er ook nog een VDI-Template met daarop Windows XP.

Na de VDI sessie gingen we naar de sessie van Bouke over advanced storage basics. De sessie vond ik zelf wel leuk met een aantal tips en berekeningen over FC/SAN Multipathing, Disk Alignment en andere tweaks en tricks die je toe kunt passen binnen VMware.

Na de sessie van Bouke hebben we de sessie over VMWorld 2007 van Viktor van den Berg nog even bekeken. Viktor liet wat nieuwe concurrenten zien met hun features en nog een aantal zaken die besproken waren op VMworld 2007.

Na de sessie van Viktor hebben we gelijk een borrel gepakt en wat lekkere snackjes genuttigd voordat we onze VMware Reference MUG gingen halen. Een groot minpunt en dat zullen meerdere mensen met mij eens zijn is dat hij niet in de Vaatwasmachine kan.

Ik vond het een top event en ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn. Ik wil via deze weg dan ook graag iedereen bedanken voor deze top dag!

Tot volgend jaar!

 

Advertisement

One thought on “Event: Dutch VMUG 2007

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.