Ik kreeg een melding dat er bij sommige gebruikers de Quick Launch bar verdwenen was. Nadat ik het register aan het doorpluizen was kwam ik de Volatile Environment tegen. Omdat ik op een Terminal / Citrix server bezig was moest ik in de HKEY_USERS node in het register kijken. Als e deze opent zie je alleen maar SSID strings. Deze kun je omzetten naar naam met de volgende tool: SidToName.exe deze tool kun je hier downloaden: http://www.joeware.net/.

Nadat ik de juiste user gevonden had zocht ik de Volatile Environment op. Daar zag ik tot mijn verbazing dat de APPDATA waarde was aangepast naar:
volatileenvironment1.gif

Dit moet zijn:

volatileenvironment2.gif

Ik ben er nog niet achter wat dit veroorzaakt heeft. Om dit probleem snel op te lossen heb ik het terminal services profile van de desbetreffende gebruiker verwijderd.

Meer info over de Volatile Environment vindt je hier: KB824898

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.