Introduction

Active Directory Explorer (AD Explorer) is an advanced Active Directory (AD) viewer and editor. You can use AD Explorer to easily navigate an AD database, define favorite locations, view object properties and attributes without having to open dialog boxes, edit permissions, view an object’s schema, and execute sophisticated searches that you can save and re-execute.

AD Explorer also includes the ability to save snapshots of an AD database for off-line viewing and comparisons. When you load a saved snapshot, you can navigate and explorer it as you would a live database. If you have two snapshots of an AD database you can use AD Explorer’s comparison functionality to see what objects, attributes and security permissions changed between them.

AD Explorer works on Windows 2000 and higher.

Download the tool here: http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/

You should also take a look at AdRestore v1.1

Advertisement

2 thoughts on “Tool: Active Directory Explorer v1.0

 1. Hallo hallo,

  Ik zie dat je nogal wat ervaring hebt met VM Fusion en het omzetten van je windows naar ‘n image.
  Nu heb ik onlangs ‘n Macbook gekocht, met Fusion, om mijn oude harde schijf wel mee te nemen naar m’n nieuwe laptop.
  Ik vroeg me af of je me hiermee kan helpen, enigszins, want het wil niet vlotten.
  Ik heb een image gemaakt van m’n oude harde schijf met behulp van VMware Converter Starter Edition. Ik heb deze opgeslagen op mijn externe hardeschijf, om deze later naar mijn HD van m’n Macbook pro over te zetten.
  Nu wil allereerst het overzetten niet lukken en het laden van het .vmx of .vmdk bestand in VMware Fusion wil ook niet lukken, omdat het bestand te groot is.
  Het is ‘n hele lap tekst, maar zou jij me misschien kunnen vertellen wat ik verkeerd doe/heb gedaan en hoe ik mijn oude harde schijf wel kan openen en windows kan draaien op m’n Mac?
  Ik hoor het graag!
  Mvg,
  Klaas Kleiterp

 2. Overigens had ik dit bericht bij een andere post willen plaatsen, maar ik zie nu dat ik dit bij het verkeerde onderwerp heb gedaan. Mijn excuses!
  Groeten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.