Ik denk dat de meeste van jullie de tool BGInfo wel kennen. Met deze tool kun je systeeminformatie tonen op de desktop. Ik wilde in onze VMware omgeving en ook in mijn Master VM’s het versie nummer tonen van VMware Tools. Dit kun je vrij eenvoudig doen in BGInfo.

Open BGInfo of je eigen *.bgi bestand. Klik daarna op ‘Custom..’ gevolgd door ‘New’. Geef nu een Identifier naam op. Daarna selecteer je ‘Version information for a file’. Als laatste browse je naar het bestand ‘VMwareService.exe’ en klik je op Ok..

Show_VMware_Tools_version_with_bginfo

Vanaf nu kun je VMware Tools version toevoegen aan je bgi bestand.

image

Nadat je het nieuwe *.bgi bestand hebt doorgevoerd, zie je vanaf dan het versie nummer van de VMware Tools. Je kunt het versie nummer controleren via het About scherm van de VMware Tools.

Hieronder zie je en printscreen van een VM in VMware Workstation.

image

In ESX 3.01 ziet het er zo uit:

image

Advertisement

6 thoughts on “Vmware: Show VMware Tools version with BGInfo

  1. Als ik dit doe, krijg ik versie “7.4.4.3705” te zien, terwijl de “About”-tab van de VMware Tools “Version 3.5.0, build-95350” laat zien…

    Kijk je naar de file-properties van “VMwareService.exe”, dan zie je onder de “Version”-tab ook “File version: 7.4.4.3705”. Maar kijk je iets verder, onder “Other Version Information” bij “File Version”, dan krijg je wel netjes “3.5.0 build-95350” te zien.

    Om nu binnen BGInfo de juiste versie van de VMware Tools weer te geven, kun je een VBscript maken om deze versie informatie uit te lezen. Ik heb even gegoogled naar zo’n VBscript en heb er eentje in elkaar geknutseld en deze werkt met BGInfo.

    Mocht er iemand hetzelfde probleem hebben en geinteresseerd zijn, dan hoor ik het graag!

    Evert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.