Ga Control PanelNetwork Connections Properties van je network connection. Daarna ga je naar het tabblad Advanced  NetworkAddress hier kun je een MAC address invoeren via een vaste waarde van bv. 123456789E12.

Je kunt een bestaand MAC address gebruiken van een fysieke netwerkkaart welke je niet meer gebruikt en toch weg doet! Je kunt ook een MAC address genereren via een tool generate_mac_addresses_for_vmware.

image

Je kunt het ook via een parameter in het vmx bestand doen. Hoe dit werkt lees je hier: http://www.vmware.com/support of http://www.vmware.com/support/

Jurgen bedankt voor de tip!!

Advertisement

2 thoughts on “How To: Manually Assigning a MAC Address to a VM

  1. Er is wel degelijk een verschil tussen beide methodes. De methode die hier voorgesteld wordt laat toe om gelijk welk MAC adres te nemen. Dus bijvoorbeeld van een oude (fysieke) netwerkkaart. De parameter methode het VMX bestand, of recentelijk in de GUI van ESX 3.5 laat enkel toe om MAC adressen in de VMware range uit te delen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.